Ryggsmerter

Korsryggsmerter er et vanlig problem som rammer over 80% av oss på et eller annet tidspunkt i livet. I veldig mange tilfeller er dette forårsaket av en belastning på muskler, sene eller leddbånd, og normalt sett ikke av et alvorlig problem. Varigheten av korsryggsmertene kan være akutte, subakutte eller kroniske. Kiropraktisk behandling kan vise betydelig forbedring av symptombildet på korsryggsmerter i løpet av kort tid.

Kontakt oss

Hvorfor får man ryggsmerter?

Måten bein, muskler og leddbånd i ryggen fungerer sammen kan i de fleste tilfeller gjenspeile årsaken til ryggsmerter. Ryggsmerter kan komme plutselig eller gradvis, og er noen ganger det direkte resultatet av et fall eller skade. Den komplekse strukturen i korsryggen gjør at selv små skader i korsryggen kan forårsake mye smerte og ubehag. Noen vanlige årsaken til stress og belastning på ryggraden:

Dårlig holdning

Ensformig eller dårlig sitte-/stå-/arbeidsstilling

Feil løfting

Ugunstig madrass

Kronisk stress

Dårlig muskel- og hjerte/ lungekondisjon

Inaktivitet og monotont bevegelsemønster

(Inaktivitet gjør at musklene blir svake, som fører til at ryggen ikke opprettholder nødvendig støtte fra muskulaturen. Ryggen blir da mer sårbar for skader i visse bevegelser med for stor belastning.)

Generell overbelastning

Symptoner

Opplever du ryggsmerter, kan tilgang til ekspertråd forhindre kroniske ryggsmerter. Dette kan  redusere den negative effekten de kroniske tilstandene kan ha på ditt arbeid, livsstil og hverdagslige aktiviteter.

 

  • Stråling nedover foran, på siden eller bak på beinet, eller det kan være begrenset til korsryggen.
  • Smertene kan forverres ved aktivitet.
  • Økte smerter om natten eller ved langvarig statisk stilling.
  • Smerter, nummenhet eller svakhet i den delen av beinet som får nervetilførselen fra en komprimert nerve.
  • Korsryggssmerter er ofte synonymt med stivhet. Ryggraden i noen tilfeller se vridd ut når du ser i et speil. Dette er en naturlig forsvarsmekanisme av kroppen som et resultat av muskelsspenninger for å beskytte mot videre forverrring.

Kiropraktoren din hos Aktiv Kropp undersøker rygg og assosiert muskulatur for å evaluere den nøyaktige strukturen som har blitt skadet. Når dette er etablert, kan en passende behandlingsplan identifiseres.

Diagnose

Korsryggsmerter kan ha flere underliggende årsaker som for eksempel prolaps av skiver, betennelser, infeksjoner, kreft… En fysisk undersøkelse, sammen med en fullstendig historie om problemet, som i noen tilfeller vil til tester som MR, røntgen og CT-skanning. Når dette er på plass vil din kiropraktor samarbeide med deg for å finne det beste behandlingsforløpet.